Getika Holistic Life este un centru de terapii alternative inspirat chiar de modelul terapeutic dacic (de aici și denumirea aleasă). Geto-dacii abordau orice tratament din punct de vedere holistic și nu concepeau doar simpla tratate a simptomelor fără descoperirea cauzei originare a problemei medicale.

De aceea, am ales să oferim pacienților ce ne trec pragul mai multe opțiuni de terapii alternative, care respectă echilibrul organismului și mecanismele sale proprii de apărare și regenerare, tratând corpul uman ca pe un tot indivizibil.

Toate aceste terapii se bazează pe implicarea totală și expertiza personalului nostru atent pregătit care îți va oferi cele mai bune soluții pentru ca tu să îți redescoperi echilibrul și starea de bine.

Numele meu este Maria Mihăilă, iar Getika Holistic Life este proiectul meu de suflet.

Povestea mea

Buna! Sunt Maria Mihaila, fitoterapeut și nutritionist acreditat internațional, cu o pasiune inepuizabilă pentru sănătate și bunăstare. Acreditarea mea vine din studii intense în Italia (la Universitatea din Florența) și Germania (la Deutsche Paracelsus Schulen, cea mai renumită facultate de medicină alternativă și nutriție din Europa). În prezent, mă dedic și studiez Medicina Generală la Facultatea Titu Maiorescu din București, pentru a completa paleta mea de cunoștințe. În 2018, am pornit proiectul Getika Holistic Life, o inițiativă prin care împărtășesc oamenilor cunoștințe despre fitoterapie, nutriție și sport, ajutându-i să-și redobândească sănătatea prin alimentație și plante medicinale.

Sunt mândră să fiu invitată frecvent în emisiuni de televiziune, precum „Zile cu stil” de la TVR2 și „Neata cu Razvan si Dani” de la Antena 1, pentru a discuta despre diete celebre și alimentație sănătoasă. De asemenea, contribui la emisiuni ca Observator TV (Antena 1), Medika TV, „FreshAcces” (A7TV), „Dimineti cu Georgia” (Metropola TV) și „Intre prieteni cu Dana Istrate” (Metropola TV).

Alături de echipa FORN (România – Spania – Norvegia), punem la punct rețete de prăjituri revoluționare, fără gluten, lactoză sau zahăr, care să redefinească bucătăria tradițională.

Actualmente, conduc segmentul de Fitoterapie în cadrul emisiunii „Matinal” de la A7TV.

Participarea în emisiunea de televiziune „MasterChef Romania” a reprezentat o oportunitate fascinantă de a-mi demonstra pasiunea pentru gătit și nutriție. Acolo am avut onoarea de a prezenta preparate elaborate cu grijă și creativitate, demonstrând că mâncarea sănătoasă poate fi la fel de delicioasă și apetisantă precum cea tradițională.

Am fost invitată să vorbesc la diverse evenimente, unde am abordat subiecte esențiale despre sănătate și nutriție. Am avut privilegiul de a împărtăși cunoștințe și sfaturi utile, punând accent pe importanța alegerilor alimentare corecte și a unui stil de viață sănătos. Organizarea de workshopuri a devenit o modalitate concretă de a împărtăși practici și tehnici de gătit sănătos. Am avut bucuria să găzduiesc evenimente interactive, unde am demonstrat preparate echilibrate din punct de vedere nutrițional și delicioase. Un alt aspect important al activității mele este organizarea de evenimente în domeniul nutriției și medicinei alternative. Aici, misiunea mea este să educe tinerele mămici în arta gătitului sănătos, punând accent special pe preparatele adaptate copiilor cu sensibilități, intoleranțe sau alergii alimentare. Aceasta este o parte esențială a misiunii mele de a aduce sănătate în fiecare cămin.

Cu o experiență semnificativă în domeniu, am colaborat cu restaurante, școli, grădinițe și unități afterschool pentru a dezvolta meniuri sănătoase și echilibrate. Am creat propuneri care au avut în vedere nevoile nutriționale specifice ale fiecărei categorii de consumatori, cu scopul de a promova sănătatea și bunăstarea.

Sunt recunoscătoare pentru fiecare oportunitate de a împărtăși cunoștințe și de a contribui la bunăstarea celor din jur. Aceste experiențe m-au motivat să continui să promovez un stil de viață sănătos și să aduc sănătatea în casele fiecărui individ.

Cu 13 ani de studii în Italia și Germania și 6 ani de antreprenoriat, dintre care ultimii 5 în domeniul Medicinei Complementare și al Nutriției, am strâns o vastă experiență ca:

Fitoterapeut și Aromaterapeut Acreditat ANATECOR
Terapeut în terapii complementare
Specialist în Medicină cuantică–biorezonanță SCIO
Tehnician nutriționist certificat UPMCA
Fitness Nutrition Diet Specialist
Apiterapeut
Deutsche Paracelsus Schulen: ”Fitoterapie Salus – Schoenenberger”
Deutsche Paracelsus Schulen: ”Terapie cu enzime Dr. Wolz”
Deutsche Paracelsus Schulen: ”Diagnostic facial Dr. Schussler”
Membru în „Ordinul practicienilor de medicină complementară și alternativă”
Rezultatele obținute cu pacienții mei vorbesc de la sine și mă onorează să fiu recunoscută ca specialist în sănătate.

Cum am ales această cale?

Simplu! Momentul definitoriu în alegerea mea de a urma medicina complementară a fost atunci când am trecut printr-un impas cu sănătatea. Mă simțeam epuizată și lesinam des, în ciuda analizelor obișnuite care indicau starea de sănătate ca fiind bună. Abia apelând la un fitoterapeut am aflat adevărul: sufeream de boala celica. A fost o revelație plăcută să descopăr că medicina complementară avea răspunsurile la problemele mele acolo unde medicina clasică nu a putut oferi soluții. De atunci, mi-am propus să ajut oamenii să își recâștige sănătatea prin intermediul plantelor și prin adoptarea unui stil de viață echilibrat.

Pasiuni care mă însoțesc

În afara domeniului medical, există câteva activități care îmi hrănesc sufletul:

Călătoritul: Descoperirea altor culturi și peisaje îmi aduce o bucurie deosebită. Fie că e vorba de străzile înguste din Napoli sau de peisajele desprinse din basmele germane, fiecare călătorie mă îmbogățește.

Cititul: Cărțile sunt o altă sursă de inspirație pentru mine. Ele deschid uși către noi perspective și cunoștințe, iar fiecare pagină citită este o călătorie în sine.

Mersul pe munte: Natură, aer curat și liniște – elemente esențiale pentru echilibrul meu. Ascensiunile în munți sunt o modalitate de a-mi încărca bateriile și de a mă reconecta cu esențialul.

Mersul pe role și călăritul: Aceste activități îmi aduc aminte de simplitatea bucuriei copilăriei. Sunt modalități de a-mi menține trupul în formă și de a-mi încărca energia pozitivă.

Snowboarding și squash: Ador provocările și aventurile pe pârtii, dar și jocul rapid și intens de squash.

Privind în viitor, văd o cale luminată de oportunități de a aduce sănătate și fericire în viețile oamenilor. Finalizarea studiilor de Medicină Generală este un pilon esențial în această călătorie. Acesta reprezintă fundamentul pe care voi construi soluții complete și personalizate pentru fiecare pacient.

Fie că ne confruntăm cu stresul cotidian, cu echilibrarea nutriției sau cu explorarea beneficiilor plantelor medicinale, fiecare aspect al sănătății tale merită atenție specială. Îmi doresc să fiu ghidul tău de încredere, să te însoțesc în fiecare pas al acestui drum către o viață sănătoasă.

Unul dintre obiectivele mele viitoare este să contribui la bunăstarea unui număr cât mai mare de oameni. Prin educație și evenimente în domeniul nutriției și medicinei alternative, îmi propun să ajut tinerele mămici să-și dezvolte abilități în arta gătitului sănătos.

Pentru mine, viitorul este definit de oportunitățile de a face o diferență în viețile oamenilor. În fiecare acțiune, în fiecare sfat și în fiecare eveniment, văd o șansă de a aduce mai multă sănătate și satisfacție în comunitatea noastră. Prin finalizarea studiilor mele, mă pregătesc să aduc lumina cunoștințelor în fiecare tratament personalizat, în fiecare sfat despre nutriție echilibrată și în fiecare eveniment dedicat sănătății.

Sper ca aceste rânduri să te inspire să acorzi o mai mare atenție propriei tale sănătăți. Am ales această cale pentru că am văzut în propria mea experiență cât de mult poate influența un stil de viață sănătos.

Sănătatea ta este cea mai de preț comoară, iar eu sunt aici să te sprijin în fiecare pas pe acest drum.

Ce înseamnă natura pentru mine:

Pasiunea pentru natură o am de mic copil – de când mergeam cu vacile și caprele la păscut și mă întorceam cu brațele pline de plante medicinale, fructe sălbatice și ciuperci.

Bunica mea Didia, o femeie remarcabilă care astăzi la vârsta de 93 de ani are o sănătate perfectă și niciun fir de păr alb, m-a învățat despre fiecare plantă în parte și despre proprietățile lor tămăduitoare.

Motivată de toate secretele ascunse în această lume atât de verde și sănătoasă, am ales să mă specializez în terapii complementare din dorința de a ajuta cât mai multe persoane să descopere un echilibru armonios și sănătos între trup, minte și suflet.

Astfel m-am specializat în fitoterapie și medicină germanică, medicină cuantică de biofeedback, nutriția în diferite afecțiuni și nutriția sportivilor de performanță.

Diplome și avize

  • Aviz de liberă practică, membru în ”Ordinul practicienilor de medicină complementară și alternativă”
  • Terapeut în terapii complementare
  • Tehnician nutriționist
  • Fitness Nutrition Diet Specialist
  • Deutsche Paracelsus Schulen: ”Fitoterapie Salus – Schoenenberger” și ”Terapie cu enzime Dr. Wolz”

Membri echipei

Lavinia Șandru – consultant uleiuri esențial terapeutice Young Living.

Cred într-un stil de viață sănătos, echilibrat și care respectă natura bazându-se pe soluții simple și practice de ne îmbunătăți viața.

Acum ceva timp am realizat că viața noastră este influențată enorm de ceea ce simțim, gândim și de alimentele pe care le alegem. Am hotărât astfel să mă informez și tot ce am simțit că rezonează cu mine am și testat pe propria piele.

Astfel am descoperit produsele vegane, raw vegane, magia sucurilor presate la rece și o pasiune pentru crearea propriilor rețete de delicii raw vegane.

Pe lista descoperirilor personale am adăugat și uleiurile esențiale terapeutice pe care le-am poreclit ”magie la sticluță”.  Efectele lor benefice asupra stării de bine fizice, emoționale, mentale și spirituale m-au ajutat să îmi concep un kit de prim-ajutor, să ofer un plus de savoare în bucătărie, să elimin produsele chimice de curățat și cosmeticele de producție în masă.

La Getika Holistic Life te voi ajuta să trăiești frumos, să îți regăsești echilibrul cu ajutorul ședințelor de aromaterapie, cum să folosești uleiurile esențiale în scopuri terapeutice, cosmetice sau casnice și să descoperi savoarea rețetelor raw vegane (chiar și alături de cei mici!).

Marian Oprea – terapeut tehnica Raindrop.

Iubesc natura și tot ce ne oferă ea, sănătatea prin mișcare și snowboarding-ul.

Cumva viața mi-a oferit mereu oamenii potriviți și informațiile de care aveam nevoie la momentul oportun. Astfel am reușit să descopăr mereu alternative naturale la obiceiurile convenționale.

În 2015 am descoperit uleiurile esențiale Young Living și am decis să le testez pe fiecare în parte pentru a testa ipoteza lor. Fie ca a fost vorba de o coastă fisurată pe care am tratat-o cu Wintergreen sau o răceală unde m-am doftoricit cu miere și amestecul Thieves+, ușor-ușor ipoteza s-a dovedit a fi adevărată.

În prezent recomand uleiurile esențiale tuturor persoanelor din jurul meu și le utilizez zilnic în smoothie-uri pentru un plus de savoare și antioxidanți.

Primul curs de tehnică Raindrop a fost dragoste la prima… atingere pentru mine. Am plecat de acolo cu o senzație de plutire, de lejeritate și am știut că este terapia pe care o voi recomanda mereu pe viitor – mai ales în cazul durerilor de spate. Important este să fie făcută cu drag și foarte multă plăcere.

Avem o singură viață – de ce nu am trăi-o cât mai curat și simplu?