Foarte mulți oameni sunt conștienți de alergiile cu simptome imediate dar, din păcate, alergiile cu declanșare întârziată rămân aproape mereu nedectate. Aceste alergii îți pot afecta organismul pe termen lung și îți pot suprasolicita sistemul imunitar fără ca tu să îți dai seama.

În fiecare zi corpul tău intră în contact cu diferite substanțe străine ce îl pot face să devină mai sensibil și mai vulnerabil: produse de igienă personală, de curățenie, aditivii din alimente sau chiar elementele de bază ale preparatelor preferate – toate pot provoca o dereglare la nivelul organismului.

Într-o lume pe repede-înainte și invadată de produse alimentare de tot felul, una din două persoane suferă din cauza alergiilor sau intoleranțelor alimentare. Ce complică depistarea acestora este faptul că foarte mulți pacienți ignoră simptomele și nu fac corelația cauză-efect – mai ales dacă reacția este întârziată.

Cea mai mare greșeală pe care o poți comite este a confunda simptomele cu alergiile: dacă ai nasul înfundat și iritat, înseamnă că este de vină sistemul respirator; dacă ai urticare, înseamnă că este o boală de piele.

În realitate, însă, indiferent de modul și locul în care se manifestă alergiile, ele sunt probleme imunitare cauzate de diferiți factori.

Deși dificil de identificat, alergiile sunt corelate cu cauzele lor fizice/psihice cu ajutorul medicilor alopați, specializați în medicină complementară și alternativă.

Alergiile alimentare se împart în două categorii:

 

  • Cele cu declanșare imediată: la un interval de câteva secunde și în maxim 2 ore (relația cauză-efect fiind evidentă – erupții, dureri, arsuri gastrice, tuse, strănut, rinite alergice, etc.). Acest tip de alergii implică alimente consumate foarte rar.
  • Cele cu declanșare întârziată: implică alimente consumate zilnic și sunt mai greu de autodiagnosticat fără ajutorul unui terapeut. Cei mai cunoscuți alergeni alimentari sunt: produsele lactate, glutenul, drojdia, ouăle, nuci, soia, etc.

 

Cele mai comune simptome ce indică faptul că poți suferi de o alergie alimentară:

  • Dureri abdominale/sindromul colonului iritabil
  • Balonare/diaree/constipație
  • Urticarie
  • Astm/insuficiență respiratorie/rinită alergică
  • Oboseală cronică/dureri de cap

Specialistul Getika Holistic Life te va ajuta să îți îmbunătățești starea de sănătate prin determinarea alimentelor care ți se potrivesc și a celor care îți provoacă alergii, îți va face recomandări nutriționale și de suplimentare adecvată respectând nevoile specifice ale organismului tău.

Programează acum o consultație și află care sunt alimentele care ți se potrivesc și care sunt cele pe care trebuie să le eviți pentru un organism sănătos!