Atunci când suferi de o boală, alimentația ta trebuie să îți fie un aliat în lupta cu afecțiunea. Pe lângă tratamentul prescris de medic, ai nevoie de hrană sănătoasă, adaptată profilului organismului tău și care îl susține pe acesta în recuperare.
Astăzi te bucuri de o varietate doar aparent enormă de alimente: la bază singurul lucru care le diversifică este ambalajul. Toate aceste alimentele sunt incredibil de gustoase dar sărace în nutrienți și se bazează pe cereale, cartofi, carne, ouă, grăsimi artificiale și uleiuri suprarafinate.
Aceste alimente de producție de masă sunt adevărate bombe calorice, uneori conținând până la 500kcal/100 grame, care contribuie la diminuarea rezervelor de minerale și vitamine ale corpului tău și îl forțează pe acesta să se confrunte cu reziduurile chimice ce pot provoca mai multe afecțiuni.
În industria alimentară sunt folosite peste 2.500 de arome artificiale, zaharuri rafinate, grăsimi hidrogenate, proteine modificate, hormoni, pesticide și insecticide, coloranți artificiali, agenți de îngroșare, potențatori de gust, etc.
Toate aceste substanțe nu sunt recunoscute de organismul tău, iar sistemul imunitar le va ataca pentru că nu le poate găsi compatibilitatea cu nevoile corpului uman.
Acest proces slăbește sistemul imunitar și determină apariția infecțiilor bacteriene, fungice sau chiar virale – infecții care sunt aproape mereu tratate de medici cu ajutorul antibioticelor.
Din păcate acest tip de tratament:
- nu ține cont de sursa infecției (bacteriană sau virală)
- nu determină rezistența problemei la anumite antibiotice
- nu acordă importanța cuvenită probioticelor care protejează flora intestinală.
Astfel se creează un cerc vicios care epuizează organismul și sistemul imunitar. Epuizarea imunologică duce la apariția alergiilor alimentare, oboselii cronice, problemelor gastro-intestinale, probleme genito-urinare, probleme neurologice și probleme respiratorii.
De asemenea, chiar dacă tu nu folosești antibiotice, trebuie să ții minte că acestea sunt prezente în majoritatea produselor animaliere (carne și lactate) fiind administrate regulat de producători animalelor.
Adeseori îți dai seama de pericolele alimentației deficitare doar atunci când efectele adverse devin de neignorat și deja este prea târziu pentru a identifica cauza originară a problemelor tale de sănătate.
Pentru a menține o stare bună de sănătate, îți recomandăm să alegi alimente cât mai apropiate de starea lor naturală, nemodificate genetic și fructe și legume de sezon provenite ideal din zona în care trăiești.
Nu există o rețetă universală pentru o dietă sănătoasă: ceea ce ți se potrivește ție perfect poate dăuna unei alte persoane.
De aceea, la Getika Holistic Life planul alimentar este complet personalizat: analizăm istoricul tău, luăm în calcul dereglările fizice, emoționale și energetice și îți oferim un parcurs nutrițional complet pentru problemele tale de sănătate.