Atunci când organismul tău se află într-o stare de dezechilibru, fluxurile de energie sunt blocate, iar orice suferință emoțională sau psihologică se transformă în simptome fizice. De aceea, este foarte important ca sistemul de chakre să fie perfect aliniat permițând transferul optim de energie, necesar unui organism în perfectă armonie.

Centri energetici, cunoscuți ca ”chakre” sunt ca o serie de rotițe din energie și lumină determinate de o mișcare rotativă. La nivelul corpului uman există 7 chakre care preiau energie din lumea exterioară și o distribuie la nivelul întregului organism, permițând acestuia să funcționeze optim.

Deși cunoscuți din India antică, centri energetici nu sunt incorporați corespunzători în medicina tradițională occidentală.

Gândurile, emoțiile și experiențele negative prin care treci afectează direct sistemul de chakre și chiar pot bloca complet fluxul de energie către o anumită zonă a corpului, transformând o suferință emoțională în una fizică. Cruciale pentru un organism ce funcționează optim, chakrele pot fi afectate de suferințe emoționale, neputință, indignare, supărare, furie, ură, dezamăgire, etc.

Pentru a menține sistemul tău de chakre într-un echilibru perfect, ai nevoie să te protejezi de energia negativă din jurul nostru. Asta înseamnă să empatizezi fără a prelua emoțiile negative – numai astfel poți obține un câmp energetic personal într-o stare perfectă de sănătate.

 

 

  1. Chakra ”rădăcină”: este asociată mediului familial și este afectată negativ de lipsa sprijinului oferit de membrii familiei. Atunci când aceasta nu este perfect echilibrată pot apărea dureri de spate, sciatică, boli legate de imunitate, varice, probleme osoase și cu membrele inferioare. Această chakră este asociată cu spatele și cu abilitatea de auto-susținere. Pe plan emoțional, chakra rădăcină poate declanșa sentimentul de nesiguranță, incapacitatea de autoapărare, frica de a nu fi autonom, lipsa de sprijin, sentimentul de neajutorare.
  2. Chakra sacrală: este asociată relațiilor, mediului creativ și procreării. Problemele cu partenerul sau limitarea creativității pot duce la disfuncții ale acestei chakre. Manifestările fizice apar în zona pelviană – ovare, uter, vezică, șolduri, organe masculine, intestine gros sau apendice. La nivel emoțional un dezechilibru al chakrei sacrale provoacă respingerea de sine, de inadecvare, de lipsă de încredere sau de rușine de sine.
  3. Chakra plexului solar: localizată în abdomen, această chakră este sediul puterii personale. Blocată, ea duce la apariția unei atitudini prea autocritice, a respectului scăzut de sine, a singurătății, a tristeții, a neacceptării și la nevoia de a domina pe alții. Aceste suferințe emoționale se pot manifesta fizic prin probleme la nivelul abdominal: ulcere, artrită, pancreatită, indigestii, anorexie, bulimie, hepatită, probleme hepatice, disfuncții ale pancreasului.
  4. Chakra inimii: reprezintă modul în care o persoană primește/oferă iubire. Ea poate fi afectată de abandon, teama de a nu merita iubire, frica de succes/eșec. La nivel fizic, chakra inimii poate provoca probleme cardiace, circulatorii, cu plămânii, sânii, coastele, diafragma, timusul și apariția anumitor alergii.
  5. Chakra gâtului: guvernează modul în care ne exprimăm și comunicăm. La nivel emoțional un dezechilibru la nivelul acestei chakre poate duce la probleme de judecată, responsabilizare, incapacitatea de a verbaliza ce gândim, teama de eșec sau tragedie. Manifestările fizice apar sub forma durerilor de gât, probleme cu gura, faringele/laringele, hipotalamusul, tiroida sau paratiroida.
  6. Chakra frunții: are legătură cu percepția noastră asupra lumii și include ochii, urechile, nasul, glanda pineală, glanda pituitară și sistemul nervos. Pe plan emoțional, chakra frunții este afectată de lipsa de credință, frica de control exterior, abandon, dificultăți în percepția anumitor lucruri, sentimentul de vulnerabilitate, teama de viitor. Aceste emoții negative se pot manifesta pe plan fizic la nivelul creierului, ochilor, urechilor și poate duce la probleme neurologice și dificultăți ale coloanei vertebrale.
  7. Chakra coroanei: este raportul nostru față de Creator. Blocată, această chakră determină persoana să preia responsabilitatea supremă pentru tot și apariția sentimentului de a nu fi îndeajuns de bun. La nivel fizic, acest blocaj se manifestă prin probleme la nivelul sistemului muscular, nervos, osos, afecțiuni dermatologice, depresie, epuizare, sensibilitate extremă.

Cu ajutorul terapiei SCIO, specialistul Getika Holistic Life izolează problemele legate de centri energetici, detectează originea lor și modul în care acestea se manifestă în plan fizic.

Sesiunea de terapie elimină blocajele existente și permite echilibrarea și armonizarea chakrelor.

Programează acum o ședință de terapie în centrul Getika Holistic Life și redescoperă lejeritatea unui organism în armonie cu sine însuși!