Doar pentru că alegi numai alimente nutritive, nu înseamnă că organismul tău asimilează corect tot ceea ce tu îi oferi. Carențele minerale și de vitamine pot afecta sistemul imunitar și pot opri asimilarea nutrienților exact acolo unde este mai mare nevoie de ei.

Din păcate, deși trăim într-o epocă în care toate alimentele posibile sunt la dispoziția noastră, niciodată nu a fost mai ușor să faci alegeri greșite. Ademenit de strategii de marketing, alegi alimente care te satură dar nu te hrănesc. Sărace în vitamine, minerale, macro și micro nutrienții necesari organismului tău, aceste alimente îți oferă un stil alimentar care vulnerabilizează corpul pentru afecțiuni grave.

Carențele de vitamine și minerale împiedică asimilarea corectă a nutrienților din alimente și slăbesc sistemele de apărare ale corpului tău.

Analizele obișnuite de sânge nu creează o perspectivă concludentă a situației mineralelor și vitaminelor din organism. Poți înregistra nivele normale ale acestora în sânge și totuși să suferi de deficiențe la nivel metabolic și al activității biologice normale.

Cele mai noi studii au demonstrat că există și deficiențe locale: deși la nivelul sângelui totul este în regulă, la nivelul anumitor țesuturi apar deficiențe ce pot duce la apariția bolilor cronice.

De asemenea, consumul unui aliment clasificat drept nutritiv nu garantează asimilarea nutrienților de organism: calciul scade biodisponibilitatea fierului cu până la 400%, iar beta-carotenii o măresc cu până la 300%.

Fiecare nutrient introdus în organism creează o reacție în lanț cu efecte nebănuite.

Acestea sunt doar câteva exemple de nutrienți care se influențează reciproc:

 

Magneziu – mangan – potasiu – fosfor

Calciu – magneziu

Zinc – cupru

Vitamina E – seleniu

Cupru – fier

Proteină animală – zinc

Lipide – vitamina A

Vitamina E – vitamina C

Vitamina E – vitamina A

Vitamina A – vitamina D

 

În centrul Getika Holistic Life terapia SCIO permite organismului tău să asimileze optim nutrienții din alimente și mărește reacția pozitivă a corpului față de aceștia.

Utilizând tehnica de biofeedback, terapia SCIO crește absorbția și disponibilitatea nutrienților din alimente și suplimente, luând în calcul și interacțiunea dintre aceștia și necesitățile actuale ale organismului tău.

Programează acum o consultație cu specialistul Getika Holistic Life și asigură-te că alegerile alimentare corecte se reflectă și în starea de bine a corpului tău care primește astfel tot ce îi trebuie pentru a funcționa în parametri optimi.