Majoritatea dintre noi suntem nemulțumiți de greutatea noastră și încercăm prin varii metode să scăpăm de câteva kilograme în plus. Însă, din dorința de a dobândi rezultate rapide și asaltați de rețete-minune, adeseori nu facem decât să ne dăm peste cap metabolismul și să ne trezim la finalul dietei cu kilograme în plus – nu minus. De aceea, este foarte important ca atunci când vrem să slăbim să o facem sub atenta supraveghere a unui nutriționist și cu ajutorul unei diete personalizate.

Organizația Mondială a Sănătății a numit obezitatea ”ucigașul cel mai de temut al secolului 21” – excesul de greutate stând la baza mai multor boli degenerative.

Studii recente estimează că fiecare kilogram în plus șterge două luni din speranța de viață. Treizeci de kilograme în plus ne privează de aproximativ 5 ani din viață și asta în cazul în care nu te afectează mai repede complicațiile pe care aceste kilograme în plus le antrenează.

Riscurile obezității:

  • Dezvoltarea unei afecțiuni cardiovasculare: risc de trei ori mai mare.
  • Apariția hipertensiunii arteriale: risc de patru ori mai mare.
  • Apariția diabetului și colesterolului crescut: risc de cinci ori mai mare.
  • Apariția bolilor vezicii biliare: risc de șase ori mai mare.

Deși impresia generală este că persoanele care au probleme cu greutatea sunt cele care mănâncă cel mai mult, în realitate persoanele care sunt obsedate de număratul caloriilor suferă cel mai mult din cauza excesului de greutate.

Atras de mirajul dietelor-minune, poți fi tentat să alegi rezultatele facile pe termen scurt dar care limitează aportul nutrițional și provoacă carențe nutriționale ce îți pot periclita sănătatea. Aceste diete bazate pe restricții nu pot fi eficiente pentru că ele îți dereglează metabolismul.

Atunci când mănânci mai puțin, corpul tău încetinește metabolismul pentru eventualitatea în care nu va mai primi deloc mâncare. Astfel se declanșează un ciclu vicios slăbire-îngrășare, iar organismului îi este scăzută abilitatea de a metaboliza hrana în mod corespunzător. În plus, regimurile sărace caloric provoacă carențe nutriționale care slăbesc sistemul imunitar și predispun corpul la apariția bolilor.

Atunci când organismul este subalimentat, corpul tău intră în defensivă și nu ratează nicio ocazie de a stoca surplus ori de câte ori i se dă ocazia.

Acest proces este aplicabil cu atât mai mult în cazul femeilor deoarece masa adipoasă a organismului feminin este de două ori mai mare comparativ ca cea a corpului masculin. În cazul unor diete restrictive, organismul activează instinctul de supraviețuire și începe fabrice noi celule adipoase.

De asemenea, dacă alegi să sari peste o masă în speranța că vei elimina câteva calorii, organismul devine frustrat și profită de următoarea ocazie pentru a-și face rezerve.

Michel Montignac a subliniat faptul că în condiții de laborator animalele care nu consumau decât o singură masă pe zi deveneau până la urmă obeze, timp ce animalele care consumau aceeași cantitate de hrană dar repartizată în șase mese păstrau o greutate optimă.

La Getika Holistic Life vom depista împreună factorul care a declanșat schimbarea metabolismului și îți vom face cea mai bună propunere personalizată de a scădea în greutate și de a menține greutatea optimă pe tot parcursul vieții prin schimbarea tiparelor alimentare.

Astfel:

  • Calculăm indicii somatometrici
  • Determinăm masa grasă prin impedanță biolectrică
  • Individualizăm profilul psihosomatic
  • Evaluăm starea generală a sănătății pe baza analizelor medicale
  • Demarăm o anchetă alimentară pe 3 zile

Programează acum o consultație în centrul nostru și descoperă cum poți atinge greutatea ideală într-un mod echilibrat, adaptat metabolismului tău și cum poți păstra această greutate printr-un stil de viață sănătos.

Monitorizarea greutatii - Getika 2