Produsele stupului sunt unele dintre cele mai potente alternative terapeutice la o gamă largă de afecțiuni și îți oferă remedii atent personalizate pentru a-ți reda starea de bine într-un mod 100% natural.

Apifitoterapia este o formă de terapie alternativă care folosește mierea, polenul, ceara, lăptișorul de matcă și veninul albinelor atât în prevenția și tratarea mai multor afecțiuni, cât și în mai multe aplicații cosmetice.

Astfel, apifitoterapia implică produse apicole naturale și neprelucrate sau extracte combinate cu produse apiterapice standard. Este o alternativă naturală la tratamentele cu medicamente bazate pe substanțe chimice dar nu prezintă efecte secundare adverse – dacă sunt administrate corect.

Toate produsele stupului sunt super-alimente și oferă beneficii farmacologice în menținerea sănătății organismului:

Veninul de albine: livrat direct prin înțepătură sau prin dispozitive speciale.

Este cel mai potent și periculos produs apicol și de aceea este foarte important ca pacientul să fie testate în vederea depistării eventualelor alergii.

Mierea: conține peste 70 de substanțe active. Este un nectar de plante folosit pentru energizare. Dintre toate alimentele, mierea are formula chimică cea mai apropiată de cea a sângelui uman și este cel mai bine tolerată și asimilată de organism. Mierea este valorificată fără nici un fel de efort, rezonează la nivel celular și susține regenerarea celulară.

Alături de celelalte produse apicole, mierea reglează organismul și stimulează metabolismul, recuperând lipsa substanțelor nutritive și bioactive.

Mierea nu este recomandată persoanelor care suferă de diabet sau alergii.

Polenul: este sursa exclusivă de proteină pentru albine și conține toți aminoacizii esențiali oamenilor. Poți folosi polenul ca sursă de multivitamine, energie și pentru a dezvolta o rezistență mai bună la alergeni.

Unele persoane pot prezenta simptome negative la administrarea polenului – balonare, senzația de greutate. Este recomandat ca terapia să înceapă cu doze mici de polen ce pot crește progresiv.

Lăptișor de matcă: este o hrană enzimatică îmbunătățită pe care o poți folosi pentru susținerea imunității și longevității.

Contraindicat în cazuri de astm bronșic, boala Adisson pentru că poate provoca bronho-constricții.

Propolis: este o combinație de ceară de albine, rășini de copaci, miere și enzime produse de albine. Proprietățile sale anti-bacteriene, anti-virale, anti-fungice, antioxidante și anti-inflamatoare sunt perfecte în tratarea răcelilor și a afecțiunilor pielii și pentru stimularea sistemului imunitar.

Nu este indicat persoanelor care sunt alergice la produs (1-2% din populație)

Ceara de albine: utilizată de albine în construcția stupului și în stocarea mierii și polenului.

Poate conține propolis sau polen și este astfel contraindicată persoanele care sunt alergice la aceste substanțe.

Apifitoterapie aplicată

Artrită: terapia cu venin de albină este folosită din Grecia Antică pentru ameliorarea durerilor provocate de poliartrită reumatoidă. Datorită efectelor sale anti-inflamatorii, veninul de viperă reduce umflăturile, durerea și rigiditatea pacientului.

Vindecare: mierea contribuie la vindecare rănilor și reduce riscul de infecție datorită efectelor sale anti-bacteriene și anti-inflamatoare.

Boli neurologice: veninul de albine stimulează sistemul imunitar și reduce simptomele asociate bolii Parkinson, sclerozei multiple, bolii Alzheimer și lupus.

Menținerea sănătății pielii: produsele apicole influențează pozitiv funcțiile fiziologice ale celulelor pielii și o protejează de radicalii liberi, de influențele negative ale mediului, reglează metabolismul epitelial, stimulează producția de colagen și măresc puterea de apărare a pielii.

La Getika Holistic Life colaborăm numai cu producători locali de produse apicole și garantăm faptul că produsele folosite în terapiile noastre sunt biologice și de cea mai bună calitate.

Dacă vrei să descoperi minunata lume a albinelor și cum tot ce ele produc te poate ajuta să duci un stil de viață sănătos, te invităm să ne contactezi și să stabilești o consultație cu specialistul nostru în apifitoterapie!