Plante medicinale

Thymian* este un suc obținut din Thymus Serpyllum, o plantă medicinală cunoscută de unii ca Cimbrișor. Nu mulți cunosc efectul benefic al Cimbrișorului. Înainte de a afla totul despre binefacerile acestei plante este bine de precizat care este diferența dintre un ceai obișnuit și Thymian* pe baza de Cimbrisor.

În primul rand Thymian* nu este un simplu ceai, ci este mai mult de atât. Este sucul stors din plantă, adică seva brută și elaborată obținută prin presare la rece, o presare mecanică. Este un produs înregistrat și garantat de medicina bio din Germania. Este folosită o tehnologie inovatoare de a scoate un suc foarte concentrat din anumite plante, aici Cimbrisor, care păstrează cât mai intact proprietățile de bază.

În Romania, deși avem unele produse similare, diferența o face modul total diferit de obținere a acestora. Esențele din plante sunt obținute de obicei prin macerare în alcool. Thymian* conține zero alcool. Pe principiu, nu poți scoate ceva bun dintr-o plantă printr-o substanță chimică. Pentru că la urmă, alcoolul, fie el de porumb, de grâu sau de prună, este o substanță chimică obținută prin metode chimice, si anume, distilarea.

Să presupunem că vrem să tratăm o gastrită. Chiar dacă substanța obținută în urma acelui proces de macerare este benefică, alcoolul poate face mai mult rău decât bine mucoasei gastrice. Așadar este greu să separi un lucru bun de un lucru mai puțin bun. La fel cum prin infuzie la temperaturi de 100 de gade Celsius multe uleiuri volatile esențiale și benefice se pierd. Ca și atunci când fierbem unele legume, inevitabil o parte din vitamine se pierde.

Thymian* este un suc stors natural fără alte adaosuri. Așadar este de 10 ori mai concentrat decât un ceai obișnuit. În același timp, conservă proprietățile benefice ale plantei până la 100%. De aceea este recomandat să se respecte dozajul din prospect, să fie luat cu măsură. Căci, orice lucru bun este dat cu măsură.

Cum tradiția folosirii plantelor medicinale în ceaiuri si infuzii începe să fie înlocuită de ceaiuri tot mai sofisticate, negre sau albe, cu tot felul de arome de pădure, conservate bine în anumite formule chimice la plic și împachetate pe măsură, este bine să reamintim efectele benefice ale Cimbrisorului, ca să ne întoarcem la origini.

Cimbrișorul conține ulei volatil, tanin, flavonoide, principii amare* serpilină, acizi (ursolic, oleanolic, cafeic si rozmarinic). Extractul de cimbrișor îmbunătățește activitatea aparatului respirator, calmează spasmele respiratorii, favorizează procesul de crestere la copii, ameliorează alergiile la acarieni, gluten și soia. Curăță mucozitatea excesivă din zona căilor respiratorii, superioare și inferioare. De-asemenea are un efect antiseptic puternic. Un bun efect curativ în laringite, gripă, bronșite, astm și infecții.

Regenerează ficatul, îmbunătățește digestia, contribuie la întărirea sistemului nervos, ajută în eliminarea parazițiilor intestinali. Întărește sistemul imunitar,ajută în infecții urinare, are o acțiune benefică asupra pielii.

 

 

NOU! Pentru apicultori! Poate înlocui fără probleme ceaiurile și extrasele pe bază de alcool.  Pentru un efect adjuvant mult mai evident se poate combina cu alte produse din plante cum ar fi: Sunătoare și Coada Șoricelului * vezi produsul în catalog la secțiunea Magazin SUB denumirea de Johanniskraut și Schafgarbe.

Trebuie să vă informăm că acest produs a fost eliberat și aprobat pentru consum uman. Întrucât este 100% natural și biologic în hrănirile albinelor poate fi folosit fără probleme, neavând remanență. Această sugestie a venit în urma mai multor comenzi de la apicultori care au folosit Tymolul * care este tot un extras de Cimbru.

NU au fost făcute teste științifice pe albine cu acest produs. Așadar vă recomandăm să îl folosiți numai ca pe un supliment alimentar, nicidecum ca pe un medicament. Dozajul sugerat de apicultorii cu care colaborăm este de 10 ml la un litru de sirop iar în turtă de 20ml/kg.

Din feedback-ul pe care l-am primit se pare că a avut rezultate foarte bune în prevenirea Nosemozei la albine. Nu ne-am gândit că Cimbrisorul în combinație cu Sunătoare si Coada Șoriceluiu poate avea atâtea aplicații. Multumim așadar apicultorilor care sunt mereu aproape de Natură și de natural. Totul a început de la un apicultor care a căutat alternative bio pentru fortificarea imunității în stupina lui în același timp evitând alcoolul din alte produse similare.

Cine vrea un suc concentrat obținut din plante medicinale omologate Bio și produs în Germania, îl poate comanda din magazinul nostru online cu cea mai mare încredere. Îl poate testa pe propria piele. Vă recomandăm să citiți prospectul, modul de administrare și de păstrare după desigilare.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment